top of page
Search
  • Writer's pictureLa Creartiva

EMBALATGES REUTILITZABLES: AVANTATGES I EXEMPLES D'ÚS

Updated: Oct 7, 2020

Reutilitzar és un dels manaments de les societats compromeses amb el medi ambient. Els embalatges reutilitzables fan de complir amb aquest objectiu sigui molt més senzill. Estan dissenyats per admetre múltiples usos i, en alguns casos, materials aparentment sol ús poden gaudir d'una segona vida amb una mica de creativitat.



Vols saber què passaria si apostes pels embalatges reutilitzables com a solució preferent per a l'emmagatzematge i el transport dels teus productes?


Què són els embalatges reutilitzables?

Els embalatges reutilitzables són aquells que suporten més d'un ús, adoptant funcions similars o diferents a les inicials, com et vam explicar al nostre diccionari de termes sobre medi ambient i embalatge.


Els embalatges reutilitzables afavoreixen el desenvolupament de l'economia circular, un sistema de gestió que persegueix optimitzar l'ús dels recursos disponibles i reduir el volum de residus que es generen al planeta.


Quins avantatges té la reutilització de l'embalatge?

Emprar embalatges reutilitzables presenta els següents avantatges per al teu negoci:


1. Millora la imatge de marca

L'aposta pels embalatges reutilitzables transmet un missatge molt clar: respectar l'entorn és un dels valors centrals de la teva empresa. Això es tradueix en una percepció positiva per part dels consumidors que contribueix a enfortir la teva imatge de marca.


2. Redueix l'impacte ambiental dels enviaments

Les caixes, sobres i bosses d'anada i tornada inclouen una doble banda adhesiva que permet el client retornar els productes que no vulgui a l'embolcall en què van ser enviats. D'aquesta manera, el mateix packaging serveix per a més d'un trasllat, estalviant a l'receptor la inconveniència de cercar un contenidor alternatiu per al retorn. Així, a més, ajudes a reduir la petjada de carboni de l'embalatge.


3. Assegura que les devolucions arribin en bon estat

A el fil de l'anterior, els embalatges reutilitzables, i especialment els d'anada i tornada, et garanteixen que els articles retornats tornin al teu magatzem en perfectes condicions, sense patir danys durant el trajecte per culpa d'un embolcall insegur i improvisat per part de client .


4. Estalvia costos

Quina diferència de preu hi ha entre un embalatge reutilitzable i un de similar d'un sol ús? Quantes vegades has de reutilitzar el primer perquè surti més econòmic que el segon? Calcula-i, si veus factible arribar a aquest nivell de reaprofitament, aconseguiràs retallar costos logístics.

49 views0 comments
bottom of page